top of page

Кино и театър

Актьорското майсторство е дейност, често препоръчвана от психолозите като помощно средство при по-срамежливи и емоционални деца, които се чувстват отхвърлени от връстниците си заради творческата си същност.

Кино и театър


В класовете по кино и театър учениците ще имат възможност да се запознаят със специфики на театралното изкуство и киното - от основните принципи на актьорската игра до изследване на различни методи и техники за творческо изразяване на сцена и пред камера; с основи на сценаристиката, изучавайки техниките за създаване на силен сюжет, развитие на персонажите и изграждане на драматична структура.

Учениците ще имат възможността да се превъплътят в различни роли, да усетят сценичния простор и да усвоят важни умения за комуникация и взаимодействие с публиката.

Етюдите са веселата част, уроците по техника на говора, превъплъщаването в образ, пластиката са част от професионалната подготовка, пиесите са срещата с публика на театрална сцена, а кастингите за филми са проверка на това доколко са готови да бъдат актьори! Радост, удовлетворение и развитие на таланта у всеки един е нашата цел!

Класът се провежда по следния график:

★ Деца (8г-12г) – събота от 15:00ч-17:00ч
★ Тийнейджъри (13г – 19г) – събота от 17:00ч-19:00ч

★ Индивидуална подготовка за НАТФИЗ – по договаряне


Класът по кино и театър, воден от опитния преподавател – актрисата Ирен Кривошиева, представлява вълнуващо пътешествие в света на изкуството и изразността. Курсистите се учат как да блестят в светлина, която да им дава сигурност, радост и вяра в това, което са, и това, което могат. Ирен обединява теорията с практически упражнения и индивидуално внимание към всяка творческа идея на учениците, помагайки им да развият своя собствена стилова идентичност.

Г-жа Ирен Кривошиева е носител на множество международни и национални награди, притежава богат опит в сферата на киното и театъра и споделя ценни познания с учениците си. Тя е част от малкото български актьори, избрани и завършили първия актьорски курс на световноизвестния институт по театър и кино "Лий Страсбърг“.

bottom of page