top of page

Мода и дизайн

Човек не може без модата, но и тя е немислима без него. Хората са подвластни на тенденциите, макар и невинаги съзнателно, когато те се проявяват като „анти-мода” или „не-мода”. Облеклото е „език” за общуване, който има способността да разкрива нашата душевност, индивидуалност и физическа красота чрез стила и цветовете, които носим.

Мода и дизайн


През всяка епоха модата се подчинява на съответните закони за историческо развитие на обществото и отразява неговите особености и идеал за красота. Тя е свързана с естетическата концепция на даден период, със социалното и духовно развитие на личността, с прогреса в културата, науката и техниката.

Днес модата не е само изкуство, но и успешен бизнес.
Модният дизайн е приложно изкуство, което се отличава със своята функционалност и естетика.

Класът по мода и дизайн с преподавател Камелия Цветанова предоставя възможност за запознаване и навлизане в този необятен свят на изкуство, креативност и себеизразяване.

В часовете по мода и дизайн ще се запознате с:
✓ история на костюма и изкуството;
✓ моден дизайн, тенденции и стилове;
✓ рисуване на модни скици;
✓ цветове, платове, аксесоари;
✓ модни ревюта;
✓ практически занимания и др.

Класът по мода е със следния график:

★ Деца (7-12г) – неделя от 13:00ч – 14:30ч.


Камелия Цветанова е утвърден професоналист с над 20-годишен опит в модната сфера, който споделя своята страст към модата и дизайна със своите ученици чрез индивидуален подход и разработена авторска програма.
Нейният клас е иновативен, защото обединява теоретични знания и практически задачи с широк спектър и интензитет. От основите на модното проектиране, през история на костюма и изкуството до съвременните тенденции, в часовете на Камелия Цветанова се набляга както на техническите, така и на творческите аспекти в модната индустрия.

Учениците получават възможност да усвоят ключови умения като рисуване на модни скици, избор и комбинация на материали, хармонично съчетаване на цветове, практически задачи, изпълнявани с ръце, което е важно за подобряване на фината моторика.  Часовете по мода и дизайн възпитават усет за естетика, стил, хармония и мярка.

Камелия Цветанова е ангажирана с развитието на своите ученици и им предоставя не само технически умения, но и насърчава тяхната индивидуалност и творчески потенциал. Нейната страст и отдаденост в обучението обещават вдъхновяващо и обогатяващо преживяване за всеки, който желае да се изявява и развива в модната индустрия.

bottom of page