top of page

Спортни танци към КСТ Инфинити Тийм

Спортните танци са специфична дисциплина, която съчетава красотата на танца и състезателния характер на спорта, защото се танцуват под строго определени правила и се оценяват спортно-технически параметри.

Спортни танци към КСТ Инфинити Тийм


Танците в състезателната програма са 10 на брой и са разделени в две категории в зависимост от характеристиките и произхода си: латиноамерикански – самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле, джайв, и стандартни – валс, танго, виенски валс, фокстрот и куикстеп.

Спортните танци са подходящ спорт за деца и възрастни, защото развиват паметта, физическа сила, координация, издръжливост, дисциплина, работа в екип, финес и грация, отношение между кавалер и дама.
За танците няма точно определена възраст, нужно е само желание и постоянство!
Нашите класове са обособени в следните възрастови групи:

★ Бейби, начинаещи (4-6г) – понеделник и петък от 18:00ч-18:45ч;
★ Деца, начинаещи (6г-12г) – вторник и четвъртък от 18:00ч-19:00ч;
★ Деца, напреднали (6г-12г) – вторник и четвъртък от 19:00ч-20:00ч;
★ Тийнейджъри, начинаещи (12г – 19г) – понеделник от 19:00ч-20:00ч и събота от 12:00ч-13:00ч;
★ Състезатели – петък от 19:00ч-20:00ч, събота и неделя от 11:00ч-12:00ч;
★ Сеньори, начинаещи (20+г – 60+г) – понеделник и петък от 20:00ч – 21:00ч;


Класовете по спортни танци се водят от Стефан Иванов, който е част от екипа от самото създаване на Академията. Той е лицензиран треньор и съдия с дългогодишен опит, особено в изискващата специфични качества и психологически подход работа с деца. Вниманието му към детайла и техническата прецизност допринасят за изграждане на индивидуален подход към всеки ученик. Стефан успешно съчетава страстта си към танците с умението да насърчава децата да се развиват както в изкуството на танца, така и в личностен план.

Треньорът структурира методиката си на обучение не само спрямо спортно-технически параметри, но и в създаване на стимулираща среда за творческо мислене, въображение и самодисциплина.

В часовете по спортни танци за сеньори предлагаме специално разработена програма за обучение на възрастни любители. Независимо дали целта ви е подготовка за състезания в категориите за възрастни (Pro-Am, Senior), или търсите приятен и полезен начин за емоционално и физическо разтоварване, при нас ще намерите професионализъм и индивидуален подход, съобразен с нивото, целта и моментните ви възможности.

От 2023 г. работим в тясно партньорско сътрудничество с един от най-реномираните италиански клубове по спортни танци в света и наши ментори са световните финалисти Джовани Кавало и Малдивия Полини.

Вярваме, че пълноценното и успешно развитие, независимо в коя област, е резултат от постоянен обмен на опит и идеи и взаимодействие между различни култури и методологии. Нашите ученици получават възможността да черпят опит от доказани и изявени професионалисти в спортните танци, като усъвършенстват всички аспекти на своето представяне - от физическа, кондиционна и техническа подготовка до актьорско изпълнение и презентация.

bottom of page